In Theater Castellum is tot en met 31 december 2023 de expositie Ontmoeten in Beweging te zien, gemaakt door de kunstenaars van Atelier Kunstuitleen & Galerie Verfstreken.

Bij Atelier Verfstreken startte 13 juli het kunstproject Ontmoeting in beweging, een samenwerking tussen Atelier Verfstreken, theater Castellum en de Maranathakerk. Ontmoeting in beweging is een totaalconcept, met exposities op de locaties van de kunstuitleen & galerie van Atelier Verfstreken, het theater en de kerk, waarbij het in contact komen met elkaar en de verbinding die ontstaat door letterlijk samen in beweging te komen, centraal staat. Het doel is doorbreken van het sociale isolement, tegengaan van eenzaamheid en het versterken van het zelfvertrouwen. Met hun kunstwerken rond de thema’s beweging, dans en ontmoeting, laten de kunstenaars van Ipsedebruggen hun talenten zien. In de week van De Ontmoeting, tijdens een “Meet & Greet” op woensdagmiddag 4 oktober, in theater Castellum met de kunstenaars kennis maken.

Theater Castellum biedt aan de cliënten van Verfstreken een podium om te exposeren en hun talent te tonen aan het theaterpubliek van Alphen aan den Rijn. Het Theater stelt een van de foyers ter beschikking voor hun exposities. Het gedachtengoed van Ipse de Brugge sluit goed aan bij de missie van het theater: “iedereen de mogelijkheid geven om mee te doen aan kunst en cultuur, waarbij dat voor iedereen een andere vorm kan hebben en op een eigen manier van betekenis kan zijn”. De expositie is tot en met 31 dedember te bewonderen door bezoekers van het Theater.

Ipse de Bruggen is één van de grootste zorgverleners in Zuid-Holland. Al meer dan honderd jaar zijn wij er voor mensen met een (lichte) verstandelijke of meervoudige beperking. Vaak hebben zij een complexe zorgvraag. Dankzij onze ervaring en deskundigheid hebben we ons ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Het is onze overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is.

Ipse de Bruggen. Altijd meer mogelijk. www.ipsedebruggen.nl

Atelier Verfstreken
Van Boetzelaerstraat 9A
2406 BC Alphen aan den Rijn
Tel.:06 20145126
verfstreken@ipsedebruggen.nl
www.ipsedebruggen.nl/atelier-verfstreken
volg Atelier Verfstreken op Instagram en Facebook